logo norisk rijschool

Rijschool Norisk – Scooterrijlessen

Jouw rijschool om je Scooterrijbewijs te halen!

Vanaf je zestiende mag je op een scooter rijden, maar ook daarvoor heb je een rijbewijs nodig. Met onze scooterrijlessen haal je snel en veilig je scooterrijbewijs.
Je scooterrijbewijs (of zoals het officieel nog heel ouderwets heet; bromfiets) valt onder categorie AM. Je kunt al theorie examen doen als je vijftien jaar en zes maanden oud bent! Je leert tijdens de theorie lessen de verkeersregels en borden, maar ook aan verkeersinzicht besteden we aandacht. Daar wordt namelijk in het examen ook op getest! Pas als je theorie examen is gehaald mag je in de praktijk gaan lessen en examen doen!

Het theorie examen Het examen bestaat uit 50 vragen. Je moet minstens 44 vragen goed beantwoorden. Nieuwsgierig hoe die vragen eruit zien? Kijk eens hier

Natuurlijk wil je in één keer slagen, zodat je zo snel mogelijk op kan voor je praktijkexamen. We raden je aan om bij ons theorielessen te volgen op donderdag avond van 16:30 tot 18:00 uur. Wij stellen de vragen op dezelfde manier als het CBR. De antwoorden worden naderhand met je doorgenomen. Zo zie je meteen waar je nog extra voor moet leren en kun je meteen om uitleg vragen. De vragen worden gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties. Getoetst wordt op kennis van verkeersregels, verantwoord rijgedrag, verkeersinzicht, milieu en voertuigtechniek en of je straks veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Je theorie certificaat is 1,5 jaar geldig. In die tijd kun je dus je praktijklessen plannen en je praktijkexamen doen!

De praktijk

Je hebt je theorie en nu wordt het leuk! Je mag de weg op! De praktijklessen kun je op één dag volgen en aansluitend doe je dan examen. Je rijdt met andere leerlingen en de instructeur. Dit is de snelste manier en goed haalbaar als je niet bang bent, uit Deventer komt en zelfverzekerd op de scooter stapt. Herken je jezelf hier niet in? Het is bij onze verkeersschool ook mogelijk om individueel praktijklessen te volgen.

In het examencentrum van het CBR maak je kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verder gaat. Je identiteitsbewijs wordt gecontroleerd en er wordt gecheckt of je bent geslaagd voor je theorie examen. Daarna krijg je een “oortje”, zoals je al gewend bent van de praktijklessen. Het praktijkexamen duurt 25 minuten. De examinator volgt je op een scooter.

Je wordt beoordeeld op: beheersing van de scooter, toepassen van de verkeersregels, op de juiste snelheid meegaan in het verkeer, kiezen van de juiste plaats op de weg en vooral of je het veilig voor jezelf en andere verkeersdeelnemers houd.

Wil je alvast kijken hoe zo’n examen gaat? Klik dan hier

Contactmogelijkheden:
tel:0626787373
mailto:info@rijschoolnorisk.nl
https://www.facebook.com/Rijschool-Norisk-111999367594260/