Rijschool Norisk – Auto + Aanhangwagen

Jouw rijschool om je autorijbewijs te halen!

Je hebt voor privé of zakelijk je BE rijbewijs nodig. Of je wilt gewoon beter kunnen manoeuvreren met je paardentrailer, caravan of… Wat je reden ook is om je E achter B te willen halen, onze ervaren instructeurs geven je graag alle tips en tricks om relaxed met een combinatie de weg op te gaan.
In Nederland heb je, als je met een aanhanger wilt rijden, niet altijd E achter B nodig (BE rijbewijs). Als je een aanhanger wilt trekken die maximaal 750 kilo is of een zwaardere aanhanger maar de hele combinatie (auto plus aanhanger) is niet zwaarder dan 3500 kilo, dan volstaat rijbewijs B. (Kijk wel naar het maximum toegestane trekgewicht van je auto)! Het BE rijbewijs heb je dus nodig als je een aanhanger, trailer of caravan wilt trekken en de totale toegestane maximum massa (gewicht) is gelijk aan of meer dan 3.500 kilo.

Binnen een dag slagen!
Je eerste les is een intake les. De instructeur overlegd na deze les met jou hoeveel lessen er waarschijnlijk nodig zijn om je praktijkexamen succesvol te laten verlopen. Je kunt vervolgens de opleiding in één dag volgen, afgesloten met het praktijkexamen, maar je kunt ook wekelijks één of meerdere uren rijden. Wat jij wilt!

Praktijkexamen.
Bij het praktijkexamen let de examinator op een aantal punten, bijvoorbeeld: je beheersing van de combinatie auto en aanhangwagen, kijkgedrag, of je goed voorrang verleent, inhalen, in- en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes, bijzondere verrichtingen. Bijzondere verrichtingen met een aanhangwagen lijken soms lastig, maar met behulp van onze instructeurs komt dat helemaal goed. Tijdens het examen worden een aantal bijzondere verrichtingen uitgevoerd waar wij je goed op voorbereiden.

Theorie niet nodig.
Voor velen een opluchting, je hoeft voor het rijbewijs BE geen theorie-examen af te leggen! Voor het praktijkexamen is enige theoretische kennis van bijvoorbeeld kentekenbewijzen wel nodig en daar besteden we tijdens de praktijklessen natuurlijk ook voldoende aandacht aan.

Gezondheidsverklaring en machtigen rijschool.

Gezondheidsverklaring van het CBR, deze moet je zelf aanvragen. Voor meer informatie klik hier .Machtiging rijschool bij het CBR, wil jij ons machtigen via de site van het CBR ? Ons rijschoolnummer is 6915Z7. 
Hoe werkt het machtigen? Voor meer informatie klik hier.

Mocht je nog vragen hierover hebben, neem gerust even telefonisch contact op met ons kantoor.

Contactmogelijkheden:
tel:0626787373
mailto:info@rijschoolnorisk.nl
https://www.facebook.com/Rijschool-Norisk-111999367594260/